Tekst Redactie vws#Dia
Foto vws#Dia

Deze editie van vws#Dia is de laatste die jullie ontvangen. Het team Interne media van DCo gaat door met het maken van verdiepende, persoonlijke verhalen voor en met medewerkers van VWS, maar in afstemming met de ambtelijke leiding is gekozen voor een nieuwe aanpak.

De afgelopen jaren waren jullie gewend om 11 keer per jaar de personeelsmagazines vws#Dia en vws#Diagonaal te ontvangen. vws#Dia verscheen 8 keer als digitaal magazine, vws#Diagonaal 3 keer als papieren magazine. Uit een lezersonderzoek bleek dat voor veel VWS’ers het onderscheid tussen vws#Dia en vws#Diagonaal onduidelijk was. Dit kwam vooral door het feit dat de twee titels qua inhoudelijke formule weinig van elkaar verschillen en er diverse rubrieken zijn die in beide magazines terug te vinden zijn.

Om verwarring te voorkomen verdwijnt de digitale titel vws#Dia; het printmagazine vws#Diagonaal blijft gewoon drie keer per jaar verschijnen. De online verdiepende verhalen die je van vws#Dia gewend was, blijven we wel gewoon maken, alleen verspreiden we die vanaf nu via de nieuwsberichten op vws#Net. Dit is het kanaal met grootste bereik van alle interne media van VWS. Op deze manier ontvang je straks niet 1 keer per maand een bundel artikelen of interviews, maar lees je die regelmatig via de nieuwssectie van vws#Net. Zo hopen we jullie beter en vaker van aansprekende verhalen van en over VWS’ers te voorzien.

Rens Ulijn, senior redacteur Interne media
Douwe Anne Verbrugge, eindredacteur vws#Dia en vws#Diagonaal