Foto Robert Huiberts

Op uw beeldscherm prijkt nu JenV Magazine, het nieuwe digitale magazine van Justitie en Veiligheid. Als secretaris-generaal van dit ministerie ben ik er trots op het eerste exemplaar van dit fraaie e-zine te mogen inleiden.

Want JenV Magazine is een bijzonder magazine. Het is bedoeld voor alle medewerkers van de JenV-organisatie. Dus zowel voor de Haagse beleidsambtenaar, als voor de politieagent in Zwolle. En zowel voor de officier van justitie in Roermond, als voor de PIW’er in Middelburg of de COA-medewerker in Ter Apel.

En we maken dit digitale magazine óók voor onze externe relaties. Medewerkers van andere departementen, van gemeenten, bedrijven en organisaties met wie JenV in de dagelijkse praktijk nauw samenwerkt. Kortom: alle professionals én vrijwilligers die actief zijn in het brede JenV-werkveld. 

Via de artikelen, reportages, interviews, vlogs, filmpjes en foto’s in dit nieuwe e-zine willen we open en transparant communiceren met de buitenwereld. Ook nodigen we onze omgeving nadrukkelijk uit om samen met ons te werken aan effectieve oplossingen voor de vaak complexe maatschappelijke opgaven waar we voor staan.

'We nodigen onze omgeving uit samen met ons te werken aan effectieve oplossingen voor de vaak complexe maatschappelijke opgaven waar we voor staan'

Op veel plaatsen loopt dat al goed. Ik hoef hier maar te verwijzen naar de prima initiatieven die we al hebben uitgelicht in het kader van ons etalageproject Samen Werken Wij Aan… Dit project zal vanaf nu elke twee maanden een vaste plek krijgen in het JenV Magazine.

We hopen – en verwachten – dat de brede verspreiding van succesvolle initiatieven via het nieuwe e-zine ook op anderen een stimulerende werking zal hebben. En zo een vliegwieleffect op gang kan brengen, waaruit weer veel moois kan ontstaan.

Maar we kunnen elkaar ook helpen, door juist de dilemma’s te laten zien waarmee we worstelen, of de knelpunten die zich nog voordoen. Ook daar zal dit digitale magazine dan ook zeker ruimte voor bieden.

U begrijpt: ik ben heel enthousiast over het JenV Magazine. Maar goed, ik ben al van nature een optimist. Ik zou zeggen: duik er snel in en laat U aangenaam verrassen door dit nieuwe geluid!

Siebe Riedstra

Secretaris-generaal ministerie van Justitie en Veiligheid