In Ghana en Ivoorkust investeert een Nederlandse diervoederproducent in lokale productie van eiwitrijke grondstoffen voor diervoeders. Nederlandse bedrijven dragen in Nigeria bij aan de ontwikkeling van de insectensector. Ook Uganda ziet perspectief in de productie van insecten, zowel voor dierlijke als humane consumptie. Een grote uitdaging voor de Ethiopische regering is om de voedselzekerheid te garanderen door een stabiele aanvoer van eiwitrijke veevoedergrondstoffen te bevorderen.

Afrika

Uganda

Insecten in Uganda als alternatieve eiwitbron voor feed en food

De Ugandese bevolking groeide van 24 miljoen mensen in het jaar 2000 tot 42 miljoen mensen nu. Het land telt in 2050 naar verwachting 100 miljoen mensen. Deze stijging leidt tot een steeds grotere vraag naar eiwit.

Lees het artikel

Sojateelt in Ethiopië
Sojateelt in Ethiopië

Groot tekort aan eiwitrijke veevoergrondstoffen in Ethiopië

De Ethiopische overheid streeft naar een grotere beschikbaarheid van kwalitatief hoogwaardig én betaalbaar eiwit. Daarbij is de focus vooral gericht op de dierlijke sector.

Lees het artikel

Voer voor teelt van tilapia
Voer voor teelt van tilapia

Ghana focust op meer lokale eiwitproductie

In Afrika gaat het veel meer om verduurzaming en regionalisering van lokale eiwitconsumptie. In Ghana en Ivoorkust investeert diervoederproducent Koudijs/De Heus daarom in lokale productie op basis van zoveel mogelijk lokale grondstoffen.

Lees het artikel

Insecten

Nigeria zet in op insecten als eiwitbron diervoeders

Met het huidige tekort aan lokaal geproduceerde eiwitten en een gunstig tropisch klimaat is in Nigeria kans voor een forse sprong voorwaarts. Daarom steunt de Nederlandse overheid een Impact Cluster dat in september 2021 onder de naam Insects4Feed is gelanceerd.

Lees het artikel