In China neemt de aandacht voor plantaardige eiwitten toe, onder meer als gevolg van de toename van obesitas. Om niet achter te blijven bij de mondiale trend van minder vlees eten, ontwikkelt de Japanse voedingsmiddelenindustrie alternatieve eiwitproducten. De jongere generatie in Zuid-Korea staat meer open voor vleesvervangers dan de ouderen in het land. In Taiwan groeit de markt van alternatieven voor vlees.  Singapore wil de alternatieve eiwit-hub voor de hele regio worden. Nederlandse bedrijven zijn al actief in Vietnam om alternatieve eiwitbronnen te ontwikkelen en toe te passen in diervoeders, maar ook in levensmiddelen. De vraag naar plantaardig eiwit in India komt vooral van millennials die zich zorgen maken over hun gezondheid en het klimaat.

Azië

China

Grote markt voor vleesalternatieven in China

Vanuit het Chinese beleid neemt de aandacht voor plantaardige eiwitten toe, vooral als gevolg van de negatieve aspecten van de toenemende vleesconsumptie. Net als elders zijn er in China zorgen over de toename van obesitas.

Lees het artikel

Singapore

Singapore voorop in alternatieve eiwitsector

Dat Azië een van de regio’s is met de hoogste vleesconsumptie ter wereld laat meteen ook de kansen zien voor de productie van alternatieve eiwitten. Singapore loopt hierin voorop.

Lees het artikel

India

Nederland helpt India bij aanpak eiwittekort

Een groot deel van de Indiase bevolking eet vegetarisch, vanwege religie, cultuur en traditie. Tegelijk heeft bijna driekwart van de Indiase bevolking een eiwittekort. Nederlandse organisaties werken actief samen met hun Indiase tegenhangers om deze eiwittekorten aan te pakken.

Lees het artikel

Japan

Flinke groei alternatieve eiwitproducten in Japan

Japan staat bekend als land van vis, tofu en zeewier. Toch eten Japanners sinds de jaren zestig steeds meer vlees, oliën en vetten. De grote afhankelijkheid van import van vlees en veevoer baart de Japanse overheid zorgen.

Lees het artikel

Vietnam

Groeiende markt alternatieve eiwitten in Vietnam

De toenemende vraag van Vietnamese consumenten naar gezonde bronnen van eiwitten stuwt de markt voor alternatieve eiwitten op. Nederlandse bedrijven zijn al actief in Vietnam om alternatieve eiwitbronnen te ontwikkelen en toe te passen in diervoeders, maar ook in levensmiddelen.

Lees het artikel

Taiwan

Populariteit vleesvervangers groeit in Taiwan

Taiwan kent meer dan 3 miljoen veganisten, ofwel 13% van de totale bevolking van het eiland. Het is daarom niet verbazingwekkend dat vleesvervangers daar erg populair zijn. Het aantal flexitariërs groeit ook.

Lees het artikel

Zuid-Korea

Jonge Koreanen tonen interesse voor vleesalternatieven

Het aantal veganisten en flexitariërs in Zuid-Korea groeit flink. Angst voor nieuw voedsel en wantrouwen tegen biotechnologie remmen echter de groei van alternatieve eiwitbronnen in het voedsel.

Lees het artikel