De kwetsbaarheid van het voedselsysteem in de Verenigde Arabische Emiraten is tijdens de Covid-pandemie blootgelegd. Daarom krijgt de eiwittransitie daar meer prioriteit. In Egypte zijn er mogelijkheden om eiwitten uit pluimveeafval te verwerken tot ingrediënten voor visvoer. De halal-richtlijnen beïnvloeden in dit land de acceptatie van insecten in de voedselketen.

Midden-Oosten

Egypte

Mogelijke kansen voor tuinboon en soldatenvlieg in Egypte en Jordanië

In Egypte en Jordanië is roodvlees nog altijd de koning van de eiwitten. Peulen zijn armeluisvoedsel. En insecten zijn haram en dus onrein voor moslims. Welke ruimte biedt de lokale cultuur dan voor een eiwittransitie?

Lees het artikel

Golfstaten

Eiwittransitie in Emiraten in kinderschoenen

De eiwittransitie in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) bevindt zich nog in de kinderschoenen. De halal-standaard omtrent consumptie van alternatieve eiwitten is nog onduidelijk. Toch zijn er mogelijkheden voor Nederlandse stakeholders die actief zijn in de plantaardige en alternatieve eiwitsector.

Lees het artikel