Tekst Sabina van Gils
Foto Tynke, Marieke en Annemarieke

...Tynke Straathof! De publieksjury (stemmen kon via vws#Net) van de VWS-Vakantiefotowedstrijd 2020 was dit jaar duidelijk in haar oordeel: de meeuw op Scheveningen maakte de meeste indruk! De foto's van Marieke en Annemarieke eindigen op een eervolle tweede en derde plaats. De drie genomineerde foto's waren door een vakjury geselecteerd uit ruim vijftig inzendingen.

Lucky shot in Scheveningen

De jury over de foto van Tynke: "Deze foto lijkt wel een samenvating van de hele coronazomer: mooi weer, lege stranden, vakantie in Nederland en anderhalve meter afstand. De meeuw overziet het allemaal als een waakhond vanuit de lucht."

Strandfoto in coronatijd met ondergaande zon en een meeuw als waakhond
Ingezonden door Tynke Straathof (IGJ)

De avondduik van Rosalie

De jury over de foto van Marieke: "Niet direct een coronavakantiefoto, maar wel een heel mooie foto! Je blijft ernaar kijken: het water is zo zacht en kalm, en de ogen van het meisje lijken dezelfde kleur te hebben als het zwembad. Het beeld laat de verkoeling zien waar we op de allerheetste dagen allemaal zo naar verlangden. En verder is hij ook nog eens coronaproof, met neus en mond onder water."

Meisje in het het zwembad met neus en mond onder water
Ingezonden door Marieke den Breejen (LZ)

Bestemming zolder

De jury over de foto van Annemarieke: "Ja, ook dit is vakantie in coronatijd. Waar we vorige zomers eropuit trokken naar verre bestemming, zaten velen van ons dit jaar aan huis gekluisterd. Annemarieke liet zich inspireren door de quarantine travel challenge en bouwde thuis dit vakantiekiekje uit New York na. Treffend, creatief en heel grappig."

Straatbeeld NEW York nagemaakt met Lego
Ingezonden door Annemarieke Rendering (CZ)