Tekst Rob Langeveld
Foto Video: Escapism Film Productions

In de hoofdrol: Jeanine, Roland, Roos en Anna

VWS’ers Jeanine de Gier, Roland Driece, Roos Nieuwendijk en Anna van Mierlo hebben een belangrijke stap gezet in een carrière als filmacteur. Ze werkten, geheel belangeloos, mee aan de promotiefilm over het nieuwe vws#Net. Naar aanleiding van hun geslaagde optredens op het witte doek, drie vragen voor de hoofdrolspelers:

Hoe was het om filmacteur te zijn?

Roos: "Het was een hele leuke ervaring om filmacteur te zijn voor de lancering van het nieuwe vws#Net. We hebben ontzettend veel lol gehad tijdens de opnames en dat gaf echt een boost in deze thuiswerkperiode."

Roland: "Altijd leuk om jezelf te spelen."

Jeanine: "Leuk om de opdrachten uit te voeren en me in te leven in de gehaaste medewerker die overal nét aan beetje te laat komt. Al is dat voor mij eerlijk gezegd niet zo moeilijk en ik denk dat mijn collega’s mij in die rol ook wel zullen herkennen."

Anna: "Het was echt heel leuk om een keer te doen. De shots gingen snel en het was alweer voorbij voor ik het wist. Het blijft wel raar om jezelf terug te zien in een filmpje."

Eindelijk is het zover!
Zit jij klaar voor het nieuwe vws#Net?

vws#Net verbindt alles en iedereen met elkaar.
Dat klopt!
Maar wat verwacht iedereen ervan?

VWSNet maar dan in een fris en een nieuw jasje.
Dat alles makkelijker te vinden is?
Dé plek waar we kennis met elkaar delen.
Lekker makkelijk samenwerken.
Laten we gaan kijken.

Ons sociaal platform.
Maar in een nieuw fris jasje...
en makkelijk in gebruik.
Dat ziet er goed uit!

Zelf je homepage inrichten...
met wat jij handig vindt voor je werk.

Superhandig!

Je profiel vullen zodat jouw expertise gevonden wordt.

Zo wordt kennis zichtbaar.

Samen werk je makkelijk online in groepen.

Deel verslagen en berichten online.

Reageer op elkaar.

Werk samen aan een idee in een page.

Maak zelf een groep aan...

en kies zelf van welke groepen je lid wil worden.

Je ziet de berichten uit de groepen waar je lid van bent.

Deel filmpjes, links en documenten.

Like en reageer!

En plaats jouw berichten op de tijdlijn.

Hoe zijn de reacties van collega’s?

Roos: "Ik heb nog geen reacties van collega’s ontvangen op de video. Ik denk dat veel collega’s tijdens de lancering bezig waren met andere zaken en daardoor de video (nog) niet hebben gezien."

Roland: "Veel mensen hadden het druk met andere zaken geloof ik..."

Jeanine: "Ik heb nog weinig reacties gezien, mogelijk vanwege het thuiswerken. Ik hoop in ieder geval dat ze het nieuwe vws#Net snel zullen gaan verkennen."

Anna: "Heel leuk en positief, ze vinden het snel en fris kreeg ik te horen. Wel vroeg een collega of ik mezelf geen pijn had gedaan na de val van mijn racefiets, maar dat is niet zo."

Hoe bevalt het nieuwe vws#Net?

Roos: "Het is nog te vroeg om te kunnen oordelen over het nieuwe vws#Net. Het is mij wel al opgevallen dat de gebruiksvriendelijkheid aanzienlijk is verbeterd ten opzichte van het oude VWSnet. Ik heb er zin in om met het nieuwe vws#Net aan de slag te gaan en de mogelijkheden te ontdekken."

Roland: "Daar is het nog wat vroeg voor. Maar het is in zijn algemeenheid heel goed dat we een nieuw instrument hebben dat ons helpt om deze moeilijke tijden goed samen te blijven werken."

Jeanine: "Ik vind het er mooi en intuïtief uitzien. Ik denk dat mensen zich hier nog meer uitgenodigd voelen om elkaar te informeren of vragen te stellen."

Anna: "Ben het nog volop aan het ontdekken. Het sluit volgens mij beter aan op hoe social media werken, en dat maakt het een stuk gebruiksvriendelijker.  Je herkent het vanuit je thuissituatie. Wat beter kan, kan ik nu nog niet benoemen, misschien over een tijdje wel."

Ook aan de slag met het nieuwe vws#Net? Bekijk de film (nogmaals) en maak gebruik van de Startgids vws#Net die je thuis gestuurd hebt gekregen.